Ingredience4 porce
- ledový salát
- kvašená zelenina
- lístky a květy šťavelu
Jak využít šťavel při přípravě salátu
- Ledový salát pokrájíme na tenké proužky a dáme do mísy.
- Přidáme trochu kvašené zeleniny (my jsme použili směs zelí, mrkev, cibule) a pořádně promícháme.
- Na závěr přidáme lístky šťavelu, opatrně promícháme.
- Květy a pár lístků dejte na vrch. Květy jsou citlivé, ty nemícháme do salátu.
Praktické
- Tento salát je díky kvašené zelenině a kyselému šťavelu šťavnatý i bez zálivky, ale pokud máte kvašenou zeleninu příliš suchou a šťavelu málo, můžeme přidat zálivku nebo tofunézu.
- Salát můžeme ještě posypat praženými semínky (např. slunečnice nebo dýně) nebo ořechy.
- V létě můžeme podávat s nasekanou mátou.
Obměna
- Do salátu můžete přidat pampelišky, bršlici, žabinec a další planou zeleninu, která zrovna roste.
- Salát můžeme obohatit o další pěstovanou zeleninu jako jsou ředkvičky.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.