Rychlý salát ze dvou ingrediencí se šťavelem

Recepty
Ingredience4 porce
  • ledový salát
  • kvašená zelenina
  • lístky a květy šťavelu

Jak využít šťavel při přípravě salátu

  1. Ledový salát pokrájíme na tenké proužky a dáme do mísy.
  2. Přidáme trochu kvašené zeleniny (my jsme použili směs zelí, mrkev, cibule) a pořádně promícháme.
  3. Na závěr přidáme lístky šťavelu, opatrně promícháme.
  4. Květy a pár lístků dejte na vrch. Květy jsou citlivé, ty nemícháme do salátu.

Praktické

  • Tento salát je díky kvašené zelenině a kyselému šťavelu šťavnatý i bez zálivky, ale pokud máte kvašenou zeleninu příliš suchou a šťavelu málo, můžeme přidat zálivku nebo tofunézu.
  • Salát můžeme ještě posypat praženými semínky (např. slunečnice nebo dýně) nebo ořechy.
  • V létě můžeme podávat s nasekanou mátou.

Obměna

  • Do salátu můžete přidat pampelišky, bršlici, žabinec a další planou zeleninu, která zrovna roste.
  • Salát můžeme obohatit o další pěstovanou zeleninu jako jsou ředkvičky.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.
Rate author
NATIres