Roláda plněná kešu sýrem

Recepty
Ingredience2-3 porce

Na roládu:

  • 150 ml vody
  • 3 polévkové lžíce pohankové mouky
  • 2 polévkové lžíce mouky z červené čočky
  • černá sůl
  • pepř
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • kousek nahrubo nastrouhané cukety (asi 5 cm)
  • olivový olej
  • jarní cibulka

Na kešu sýr:

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

  • půl hrnku namočených kešu ořechů
  • 75 ml vody
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • sušená cibule dle chuti
  • 1 lžička agaru
  • snítka bylinek

Jak připravit bezlepkovou roládu z cukety plněnou kešu sýrem

  1. Smícháme ingredience na roládu (směs by měla být trošku hustší), rozpálíme si hranatou pánev s olivovým olejem (používám čtveratý titanový hrnec ) a směs do ní vyklopíme, rozetřeme stěrkou na tenčí placku, pečeme asi 5 minut a poté opatrně otočíme a dopékáme asi 3 minuty. Hotovou placku vyklopíme na pečící papír a necháme zchladnout.
  2. Kešu ořechy dáme do blendru spolu s citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím, bylinkami, solí, pepřem a sušenou cibulkou a rozmixujeme. Do rendlíku dáme vodu a agar a přivedeme k varu. Přidáme k sýru a pořádně promixujeme.
  3. Vychladlou placku potřeme sýrem, posypeme jarní cibulkou a pomocí papíru pevně srolujeme. Necháme ztuhnout v lednici a poté krájíme na plátky.

 

Praktické

  • Pro přípravu placky je ideální použít hranatou pánev nebo hranatý hrnec, pokud nemáte, použijte klasickou velkou pánev.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo čočkové mouky můžete použít mouku hrachovou či cizrnovou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Rate author
NATIres