Ingredience2-3 porce
Na roládu:
- 150 ml vody
- 3 polévkové lžíce pohankové mouky
- 2 polévkové lžíce mouky z červené čočky
- černá sůl
- pepř
- 1 lžička lahůdkového droždí
- kousek nahrubo nastrouhané cukety (asi 5 cm)
- olivový olej
- jarní cibulka
Na kešu sýr:
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
- půl hrnku namočených kešu ořechů
- 75 ml vody
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- sušená cibule dle chuti
- 1 lžička agaru
- snítka bylinek
Jak připravit bezlepkovou roládu z cukety plněnou kešu sýrem
- Smícháme ingredience na roládu (směs by měla být trošku hustší), rozpálíme si hranatou pánev s olivovým olejem (používám čtveratý titanový hrnec ) a směs do ní vyklopíme, rozetřeme stěrkou na tenčí placku, pečeme asi 5 minut a poté opatrně otočíme a dopékáme asi 3 minuty. Hotovou placku vyklopíme na pečící papír a necháme zchladnout.
- Kešu ořechy dáme do blendru spolu s citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím, bylinkami, solí, pepřem a sušenou cibulkou a rozmixujeme. Do rendlíku dáme vodu a agar a přivedeme k varu. Přidáme k sýru a pořádně promixujeme.
- Vychladlou placku potřeme sýrem, posypeme jarní cibulkou a pomocí papíru pevně srolujeme. Necháme ztuhnout v lednici a poté krájíme na plátky.
Praktické
- Pro přípravu placky je ideální použít hranatou pánev nebo hranatý hrnec, pokud nemáte, použijte klasickou velkou pánev.
- Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
Obměna
- Místo čočkové mouky můžete použít mouku hrachovou či cizrnovou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.