Ingredience1 porce
- 125 g přírodního tofu
- pár sušených rajčat
- černé olivy
- kapary
- slunečnicová semínka
- česnek
- sušené oregáno
- sůl
- lej
- rukola
- žampiony
- tamari
- gomasio
- citrónová šťáva
Na přílohu:
- vařená quinoa
- vařené adzuki fazolky
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Jak připravit italské tofu s olivami a sušenými rajčaty
-
- Namočte rajčata do teplé vody.
- Povařte tofu po dobu 1 minuty ve vodě.
- Opražte na suché pánvi slunečnicová semínka, pak přidejte olej, kapary, česnek, černé olivy, oregano a nakrájené žampiony. Orestujte.
- Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Rajčata nakrájejte a přidejte do pánve. Přidejte sůl, dobře promíchejte a několik minut restujte na vysokém plameni. Dochuťte pomocí tamari.
Praktické
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
- Vybírejte kvalitní olivy a sušená rajčata, na chuti je to znát.
- Toto jídlo je vhodné s sebou do krabičky.
- Při přípravě toho receptu jsem jako přílohu použila quinou a loupané adzuki fazole, jídlo jsem posypala nasekanou rukolou, trochou gomasia a zakápla citrónovu šťávou.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.
Obměna
- Jako příloha je vhodná jakákoliv obilovina, luštěnina nebo pečivo.
- Toto jídlo můžete použít i jako náplň do placek.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, menším ubereme koření, sůl, olej.