Tofu po italsku

Recepty
Ingredience1 porce
  • 125 g přírodního tofu
  • pár sušených rajčat
  • černé olivy
  • kapary
  • slunečnicová semínka
  • česnek
  • sušené oregáno
  • sůl 
  • lej
  • rukola
  • žampiony
  • tamari
  • gomasio
  • citrónová šťáva

Na přílohu:

  • vařená quinoa
  • vařené adzuki fazolky

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Jak připravit italské tofu s olivami a sušenými rajčaty

    1. Namočte rajčata do teplé vody.
    2. Povařte tofu po dobu 1 minuty ve vodě.
    3. Opražte na suché pánvi slunečnicová semínka, pak přidejte olej, kapary, česnek, černé olivy, oregano a nakrájené žampiony. Orestujte.
    4. Tofu nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Rajčata nakrájejte a přidejte do pánve. Přidejte sůl, dobře promíchejte a několik minut restujte na vysokém plameni. Dochuťte pomocí tamari.

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
  • Vybírejte kvalitní olivy a sušená rajčata, na chuti je to znát.
  • Toto jídlo je vhodné s sebou do krabičky.
  • Při přípravě toho receptu jsem jako přílohu použila quinou a loupané adzuki fazole, jídlo jsem posypala nasekanou rukolou, trochou gomasia a zakápla citrónovu šťávou.
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Jako příloha je vhodná jakákoliv obilovina, luštěnina nebo pečivo.
  • Toto jídlo můžete použít i jako náplň do placek.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, menším ubereme koření, sůl, olej.
Rate author
NATIres