Quinoa s pečenou bylinkovou řepou

Recepty
Ingredience1 porce
  • 60 g quinoy
  • 1 střední červená řepa
  • 2 plátky bio citrónu
  • trochu bobu nebo hrášku
  • čerstvá cibulka
  • čerstvý česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • čerstvá majoránka
  • olej
  • sůl

Jak připravit pečenou řepu s bylinkami a quinoou

  1. Na plech dáme na kousky nakrájenou řepu. Čím menší kousky, tím dříve se řepa propeče. Nakrájíme i citrón, nasekáme bylinky, pokapeme olejem, smícháme a dáme péct do trouby.
  2. Na pánev dáme olej, vyloupané mladé boby, česnek a cibulku. Lehce orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme pár minut.
  3. Uvaříme quinou.
  4. Když máme vše připraveno, naservírujeme na talíř a posypeme čerstvou jarní cibulkou.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Po upečení řepy odstraňte přepálené bylinky. Pokud chcete, odstraňte i citrón. Já ho nechala.
  • Pokud použijete čerstvé boby, ale už velké a hodně zralé, před použitím je oloupejte.

Obměna

  • Bob můžete nahradit hráškem.
  • Můžete použít i jinou obilovinu.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

Řepa před pečením Upečená řepa Bob připraven na pánvi Detail

Rate author
NATIres