Ingredience1 porce
- 60 g quinoy
- 1 střední červená řepa
- 2 plátky bio citrónu
- trochu bobu nebo hrášku
- čerstvá cibulka
- čerstvý česnek
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- čerstvá majoránka
- olej
- sůl
Jak připravit pečenou řepu s bylinkami a quinoou
- Na plech dáme na kousky nakrájenou řepu. Čím menší kousky, tím dříve se řepa propeče. Nakrájíme i citrón, nasekáme bylinky, pokapeme olejem, smícháme a dáme péct do trouby.
- Na pánev dáme olej, vyloupané mladé boby, česnek a cibulku. Lehce orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme pár minut.
- Uvaříme quinou.
- Když máme vše připraveno, naservírujeme na talíř a posypeme čerstvou jarní cibulkou.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Po upečení řepy odstraňte přepálené bylinky. Pokud chcete, odstraňte i citrón. Já ho nechala.
- Pokud použijete čerstvé boby, ale už velké a hodně zralé, před použitím je oloupejte.
Obměna
- Bob můžete nahradit hráškem.
- Můžete použít i jinou obilovinu.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
Řepa před pečením Upečená řepa Bob připraven na pánvi Detail