Žitné perníkové koláčky

Recepty
Ingredience
  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 60 g lískových ořechů
  • vanilka
  • 2 lžičky perníkového koření
  • špetka jedlé sody
  • 60 g rozinek
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • asi 100 g rýžového mléka
  • 30 g slunečnicového oleje
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • anýz
  • semena fenyklu

Jak připravit voňavé sušenky z žitné mouky

  1. Lískové ořechy rozmixujte na mouku.
  2. V míse smíchejte mouku, rozmixované lískové ořechy, jedlou sodu, perníkové koření, vanilku, kokos a kakao.
  3. V mixéru nasekejte rozinky a přidejte je do mísy.
  4. Nyní přidejte mléko a olej a hněťte, aby vzniklo poměrně tuhé, ale elastické těsto.
  5. Rozválejte za pomocí pečícího papíru a povrch posypejte fenyklem a anýzem. Znovu přejeďte těsto válečkem, aby semínka přilnula.
  6. Vykrajujte kolečka a pečte je v předehřáté troubě na 190°C do zlatova.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Těsto válejte mezi dvěma listy pečícího papíru, nemusíte ho tak podsypávat moukou a nezapracujete tak do těsta víc mouky, než je potřeba.
  • Doba pečení záleží na vaší troubě.
  • Při přípravě bylo použito vykrajovátko o průměru 6 cm. Můžete vykrajovat i skleničkou nebo i jiné tvary.
  • Anýz a fenykl jsou koření, která společně dají sušenkám zajímavou chuť. Proto je nevynechte nebo použijte alespoň jedno z nich.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
  • Pokud máte rádi sladší, můžete těsto přisladit sladem nebo sirupem.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let. Pozor na semínka na povrchu.
Rate author
NATIres