Ingredience
- 210 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 14 g prášku do pečiva
- 190 g strouhaného jablka
- 160 g rýžového mléka
- vanilka
- skořice
- 45 g arašídového másla
- 70 g rozinek
- 2 lžíce čerstvě namletého lněného semínka
- 1 lžíce jablečného octa
Jak připravit sladký jablkový chlebíček bez cukru
- Do mixeru nalijte mléko, přidejte rozinky, lněné semínko, arašídové máslo a rozmixujte, ale ne úplně na kaši, aby zůstaly kousky rozinek.
- Nastrouhejte nahrubo jablko.
- V míse smíchejte suché ingredience mimo prášku do pečiva a jablek.
- Na suché ingredience nalijte mokré kromě octa, přidejte strouhané jablko, potom prášek do pečiva a nakonec ocet.
- Velmi dobře promíchejte. Chlebíčkovou formu vystelete papírem, nalijte těsto a pečte asi 40 minut. Špejlí kontrolujte, zda je uvnitř chlebíček upečený.
- Nechte vychladnout.
Praktické
- Ingredience jsou pro chlebíčkovou formu o velikosti 14 x 30 cm.
- Chlebíček můžete polévat čokoládou a sypat kokosem.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
- Podle potřeby můžete přidat slad nebo obilný sirup. Slaďte dle své chuti, bude záležet i na sladkosti jablek.
Děti
- Veganská buchta vhodná pro děti od 1,5 roku, lépe od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou svačinu nabídneme.