Ingredience1 porce
- 125 g tofu natural
- řasa nori
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžička mirinu
- 1 lžíce tamari
- 1 polévková lžíce vody
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 stroužek česneku
- extra panenský olivový olej
- sezamová semínka
- 1 lžička rýžové mouky
- čerstvá jarní cibulka
Jak připravit vietnamské “rybí” závitky cá kèo chay
- V misce smíchejte tamari, rýžový ocet, prolisovaný česnek, vodu, mirin a rýžový sirup.
- Přiveďte vodu k varu a vařte tofu dvě minuty. Ne déle.
- Tofu nakrájejte na tyčinky a nechte několik hodin marinovat v připravené omáčce.
- V malé misce smíchejte rýžovou mouku s vodou, aby vzniklo nepříliš husté těstíčko.
- Řasu nori nastříhejte na kratší kousky než tofu, aby byly vidět špičky.
- Tofu obalte mořskou řasou.
- Připravené kousky namočte v těstíčku a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Když je vnějšek křupavý, přelijte zbývající marinádou, zvyšte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
- Podávejte se zbylou omáčkou a posypejte čerstvou jarní cibulkou.
Praktické
- Podávejte s rýží, s nudlemi nebo jakoukoliv obilovinou.
- Tofu je dobré předvařit kvůli konzistenci, ale není to nutné. Bez předvaření bude tofu gumovější.
Obměna
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari.
Děti
- Pro větší děti.
Zabalené tofu v Nori Obalené v těstíčku Detail Detail