Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku shoyu nebi tamari (pro celiaky)
- 5 lžic vody
- 2 stroužky protlačeného česneku
- grilovací koření (např. Steak That od Sonnentor)
- kremžská hořčice bez cukru (cca 1-2 lžičky)
- 1 natural tempeh
Jak na grilovaný steak z tempehu
- Natural tempeh rozkrojte svisle na 2 půlky.
- Smíchejte si ingredience na marinádu (kromě hořčice).
- Marinádu nalijte do uzavíratelného sáčku a vložte do ní tempeh. Sáček uzavřete.
- Nechejte tempeh marinovat přes noc (čím déle, tím lépe!).
- Tempeh vyndejte z marinády a potřete hořčicí dle chuti.
- Rozpalte domácí gril nebo panini toastovač a tempeh vložte, gril zavřete a nechejte ogrilovat.
- Až bude tempeh zlatavý, je hotový.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Tento tempeh můžete dělat buď na klasickém grilu nebo v panini toastovači. V zimě ho můžete upéct v troubě.
- Výborný je k opečenému/ogrilovanému plátku kváskového chleba (topinka) nebo mezi 2 plátky kváskového chleba á la sendvič. Přidejte k němu větší zeleninový salát a třeba grilovanou cuketu/kukuřici a máte výborné jídlo na letní grilovačku s přáteli.
- Hodí se také k jakékoliv omáčce nebo zeleninovému jídlu a obilovině (u nás byl k vařené pohance a dušené mrkvičce).
Obměna
- Koření a dochucovadla do marinády můžete obměnit dle vaší chuti (stačí se inspirovat “masovými” recepty).