Apple chutney – jablečné čatní

Recepty
Ingredience4 porce
  • 4 jablka
  • 1 lžička pískavice řecké seno
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1 lžička kurkumy
  • skořice
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 8 lžic jablečného octa

Jak připravit jednoduché jablkové čatní

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte semena pískavice a hořčice a krátce restujte, až se koření rozvoní. Přidejte chilli papričku, nakrájená jablka, slad, kurkumu a skořici.
  2. Dobře promíchejte, přidejte ocet, trochu vody, sůl a poduste, až jablka změknou a vznikne hustá a lepkavá omáčka. Hotovo!

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Možno uchovat několik dnů v lednici.
  • Pokud si ho chcete připravit víc do zásoby, dejte do skleniček a sterilizujte 10 minut na 85°C.
  • Čatní můžete i nahrubo rozmixovat.

Obměna

  • Existují různé verze jablečného čatní, můžete experimentovat.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.
Rate author
NATIres