Ingrediencepro 4 porce
- 1 hrnek jasmínové rýže
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 cibule
- 1 mrkev
- hrnek zelí na nudličky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky sladké papriky (koření)
- 1 balíček bylinkového tofu s řasou
- 1 lžička sojové omáčky
- pražené mandle na ozdobení
Postup
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
- Propláchneme rýži ve studené vodě a dáme vařit ve dvojnásobku vody se špetkou soli.
- Cibuli, mrkev a zelí pokrájíme na tenké dlouhé proužky, tofu na malé kostičky.
- Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
- Za stálého míchání přihodíme zbývající zeleninu a tofu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, papriu, trochu sojové omáčky, promícháme a přiklopíme pokličkou na pár minut.
- Mezitím se uvaří rýže, takže za pár minut podáváme.
Praktické
Toto jídlo můžete mít za pár minut hotové. Díky netradičnímu ochucenému tofu a koriandru bude chutnat jako exotická lahůdka.
Kombinujeme
Rýže, tofu a zeleniny vytvoří kompletní talíř. Pro dokonalost doplníme kvašenou zeleninou a zelenou posypkou.
Obměna
Pokud místo sušeného koriandru použijeme čerstvou nať, dostaneme zase jinou a velmi chutnou alternativu.
Děti
Pokrm je vhodný až pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.