Špagety s rapini a žampióny

Recepty
Ingredience2 porce
  • 200 g silných semolinových špaget
  • žampióny
  • rapini (možno nahradit brokolicí, špenátem)
  • klíčky ředkvičky Rambo
  • pepř
  • olej
  • česnek
  • hrášek
  • špetka mleté feferonky
  • sůl

Jak připravit špagety se žampiony a rapini

  1. Očistěte houby a rapini (brokolici). Na velké pánvi rozpalte olej s troškou feferonky, nasekaným česnekem, rapini a houbami.
  2. Krátce orestujte a podlijte trochou vody, jen aby rapiny a hrášek mohly změknout. Osolte a opepřete, promíchejte a nechte vařit do změknutí zeleniny a hrášku.
  3. Uvařte těstoviny podle návodu a vložte jí do pánve s houbami a zeleninou, promíchejte, nechte ještě asi minutu na plameni, pak naservírujte na talíř a navrch dejte klíčky.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Já jsem použila mražený hrášek ze zahrady, ideální by byl samozřejmě čerstvý, takový ale na podzim těžko seženete.

Obměna

  • Použijte jakékoliv klíčky máte k dispozici.
  • Pokud neseženete rapini nebo tuto zeleninu nemáte k dispozici z vlastních zdrojů, můžete ji nahradit brokolicí nebo třeba špenátem.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, skvělé jsou kukuřičné špagety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme feferonku.

    syrové rapini

Rapini je listová zelenina, která je často používaná v italské kuchyni.  V České republice ještě není moc známá, ale v našich podmínkách ji lze snadno vypěstovat. Pokud si tedy chcete obohatit jídelníček o další významný zdroj vitamínů A, C a K a také draslíku, vápníku a železa, na jaře při nákupu a setí semínek si na ni vzpomeňte.

Rate author
NATIres