Ingredience
- 1 velká cuketa
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce sójové omáčky, např. tamari
- 1 polévková lžíce rýžového sirupu
- černá a bílá sezamová semínka
- pažitka
- špetka kajenského pepře
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Jak připravit pikantní cuketový salát
- Cuketu nakrájejte spiralizérem na nudličky a dejte do mísy.
- V malé misce dobře promíchejte rýžový sirup, kajenský pepř, tamari a rýžový ocet. Nalijte na cukety.
- Opečte sezamová semínka a přidejte je k cuketě, posypte pažitkou.
- Nechte asi 20 minut odpočinout a podávejte.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Můžete uchovat několik hodin v lednici.
- Pokud nemáte spiralizér, nic se neděje. Použijte nůž nebo škrabku na brambory a nakrájejte na plátky.
- Salát je vhodný k různým asijským receptům, ale i k letním grilovačkám.
Obměna
- Tímto způsobem jde připravit i okurku.
- Místo olivového oleje použijte sezamový.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.