Cuketový salát na korejský způsob

Recepty
Ingredience
  • 1 velká cuketa
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky, např. tamari
  • 1 polévková lžíce rýžového sirupu
  • černá a bílá sezamová semínka
  • pažitka
  • špetka kajenského pepře
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

Jak připravit pikantní cuketový salát

  1. Cuketu nakrájejte spiralizérem na nudličky a dejte do mísy.
  2. V malé misce dobře promíchejte rýžový sirup, kajenský pepř, tamari a rýžový ocet. Nalijte na cukety.
  3. Opečte sezamová semínka a přidejte je k cuketě, posypte pažitkou.
  4. Nechte asi 20 minut odpočinout a podávejte.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Můžete uchovat několik hodin v lednici.
  • Pokud nemáte spiralizér, nic se neděje. Použijte nůž nebo škrabku na brambory a nakrájejte na plátky.
  • Salát je vhodný k různým asijským receptům, ale i k letním grilovačkám.

Obměna

  • Tímto způsobem jde připravit i okurku.
  • Místo olivového oleje použijte sezamový.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
Rate author
NATIres