Manakeesh Zaatar jinak

Recepty
Ingredience

Na těsto:

  • 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 140 g sójového jogurtu řeckého typu
  • 25 g oleje
  • sůl
  • voda podle potřeby
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička citrónové šťávy

Na potření:

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

  • směs koření Zaatar
  • extra panenský olivový olej

Jak připravit libanonský chlebík s kořením Zaatar

  1. V míse smíchejte mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, olej a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte a poté postupně přidávejte vodu, abyste vytvořili velmi měkkou, ale tvarovatelnou směs.
  2. Odebírejte kousky těsta a rukama vytvořte placičky asi půl centimetru vysoké.
  3. Na pánev nalijte olej a dobře vymažte její povrch, vložte placičky do pánve, přikryjte pokličkou a na mírném ohni pečte tři minuty.
  4. Zatímco se placky pečou, smíchejte v misce koření s extra panenským olivovým olejem.
  5. Po třech minutách pečení koláčky otočte a pokračujte další 3 minuty.
  6. Po upečení ihned potřete olejem ochuceným kořením a podávejte.

Praktické

  • Placičky konzumujeme teplé.
  • Pokud máte připraveno a namícháno koření, je to rychlovka.
  • Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.

Obměna

  • Místo olivového oleje můžete na potření placek použít jakýkoliv váš oblíbený zdravý olej.

Děti

  • Pro malé děti vynecháme koření.

 

Bez toho to nejde Libanonský chlebík Detail

Rate author
NATIres