Ingredience
- celozrnné těstoviny
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 přírodní bílé tofu
- větší špetka kurkumy
- 1-2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce dijonské hořčice (více/méně dle ostrosti)
- lahůdková cibulka
- sojová omáčka
- černá himalájská sůl (kala namak)
- sůl
Jak připravit veganské těstoviny ve vajíčku
- Uvaříme těstoviny dle návodu na obale.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, přidáme rozdrobené tofu a osmahneme.
- Ochutíme kukurmou, droždím a sojovou omáčkou.
- Vsypeme uvařené a scezené těstoviny a minutku restujeme, přidáme hořčici, trošku černé soli pro vajíčkovou chuť a vůni a vypneme.
- Vmícháme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku.
- Podáváme.
Praktické
- Těstoviny můžeme volit dle chuti a zásob – my jsme použili celozrnné rýžové špagety.
- Můžeme podávat jako rychlou večeři nebo např. jako směs v tortille, pitě, palačince, anebo třeba s kváskovým chlebem.
- Pokud už máme uvařené těstoviny, stačí je do pokrmu zamíchat a je to ještě rychlejší.
- Při bezlepkové dietě vybíráme těstoviny bez lepku (soba nudle, pohankové těstoviny, rýžové těstoviny, kukuřičné těstoviny aj.).
Obměna
- K těstovinám ve “vajíčku” můžeme přimíchat i další zeleninu (např. papriku, kadeřávek, špenát aj.).
- Místo lahůdkové cibulky můžete dát pažitku nebo petrželku.
- Černou sůl můžete vynechat.
- Místo natural tofu můžeme použít i uzené tofu nebo marinované. Dodá zase jinou chuť.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.