Těstoviny ve “vajíčku” (vegan)

Recepty
Ingredience
  • celozrnné těstoviny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 přírodní bílé tofu
  • větší špetka kurkumy
  • 1-2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce dijonské hořčice (více/méně dle ostrosti)
  • lahůdková cibulka
  • sojová omáčka
  • černá himalájská sůl (kala namak)
  • sůl

Jak připravit veganské těstoviny ve vajíčku

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu na obale.
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova s větší špetkou soli.
  3. Jakmile je zlatavá, přidáme rozdrobené tofu a osmahneme.
  4. Ochutíme kukurmou, droždím a sojovou omáčkou.
  5. Vsypeme uvařené a scezené těstoviny a minutku restujeme, přidáme hořčici, trošku černé soli pro vajíčkovou chuť a vůni a vypneme.
  6. Vmícháme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku.
  7. Podáváme.

Praktické

  • Těstoviny můžeme volit dle chuti a zásob – my jsme použili celozrnné rýžové špagety.
  • Můžeme podávat jako rychlou večeři nebo např. jako směs v tortille, pitě, palačince, anebo třeba s kváskovým chlebem.
  • Pokud už máme uvařené těstoviny, stačí je do pokrmu zamíchat a je to ještě rychlejší.
  • Při bezlepkové dietě vybíráme těstoviny bez lepku (soba nudle, pohankové těstoviny, rýžové těstoviny, kukuřičné těstoviny aj.).

Obměna

  • K těstovinám ve “vajíčku” můžeme přimíchat i další zeleninu (např. papriku, kadeřávek, špenát aj.).
  • Místo lahůdkové cibulky můžete dát pažitku nebo petrželku.
  • Černou sůl můžete vynechat.
  • Místo natural tofu můžeme použít i uzené tofu nebo marinované. Dodá zase jinou chuť.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
Rate author
NATIres