Cizrnové Marry Me

Recepty
Ingredience
  • 250 g uvařené cizrny
  • 5 zralých rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • sušené oregáno
  • snítka rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • olej
  • chilli
  • sůl
  • 5 sušených rajčat
  • kapary
  • 1 velká hrst kešu oříšků
  • citrónová šťáva
  • pažitka
  • čerstvá bazalka

Jak připravit omáčku z rajčat a cizrny

  1. Kešu oříšky namočte na několik hodin.
  2. Sušená rajčata namočte na několik hodin do horké vody.
  3. Do pánve nalijte olej, prolisujte česnek, přidejte nakrájená sušená rajčata, kapary, snítky rozmarýnu a tymiánu, chilli papričku a orestujte.
  4. Rajčata zbavte slupky, nakrájejte je na malé kousky a vložte do pánve. Zalijte vodou, osolte a chvíli duste.
  5. Do pánve přidejte také vařenou cizrnu.
  6. Slijte kešu, dejte do mixéru, přidejte vodu a citrónovou šťávu. Rozmixovanou směs nalijte do pánve, promíchejte a vařte do požadované konzistence. Méně vody pro hustou omáčku, více vody pro tekutější.
  7. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou bazalku a pažitku. 

Praktické

  • Není třeba nic vážit, řiďte se počtem strávníků a podle toho volte množství ingrediencí.
  • Podávejte s jakoukoliv obilovinou, těstovinou nebo opečených chlebem.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

Obměna

  • Místo kešu můžete použít jakoukoliv rostlinnou smetanu nebo i trochu kokosového mléka.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
Rate author
NATIres