Čokoládové pralinky s náplní

Recepty
Ingrediencena cca 15 ks
  • 8 lžic kakaového másla
  • 6 lžic nepraženého kakaového prášku
  • 4 lžíce přírodního rostlinného sirupu
  • náplň: oříšky, sušené ovoce, mandlové máslo, marmeláda aj.

Jak připravit RAW čokoládové pralinky

  1. Kakaové máslo si nakrájíme na menší kousky.
  2. Nachystáme si vodní lázeň – hrnec, do něj nalijeme cca do 1/4 vodu a na něj dáme plechovou misku.
  3. Pustíme plamen a necháme vodu přivést k varu.
  4. Ztlumíme plamen.
  5. Do misky nad hrncem vložíme nasekané kakaové máslo.
  6. Necháme roztopit.
  7. Přidáme kakao, zamícháme a osladíme sirupem.
  8. Sundáme z ohně a pořádně vymícháme do hladké hmoty.
  9. Do 1/4 formiček (na led nebo čokoládu) nalijeme rozehřátou čokoládu.
  10. Nahneme formu a necháme stéct čokoládu po stranách formy.
  11. Doprostřed dáme náplň (viz odstavec Praktické).
  12. Zalijeme zbytkem čokolády.
  13. Dáme ztuhnout do mrazáku.

Praktické

  • Můžete udělat pralinky s různými druhy náplní, např.: sušené rozinky (můžeme dopředu namočit v mirinu pro rumovou příchuť), brusinky, kustovnice či jiné sušené ovoce, nasekané nebo celé oříšky (mandle, vlašské, kešu, lískové), marmeláda nebo povidla, mandlové nebo jiné oříškové máslo, karamel (mandlové nebo kešu máslo vymíchané s rostlinným sirupem), datlovou pastu aj.
  • Z pralinek můžete vyrobit krásný dárek – bonboniéru.
  • Recept na čokoládu můžete použít i při výrobě domácího adventního kalendáře pro děti.

Obměna

  • Místo kakaového másla a kakaa můžete použít kakaovou hmotu (100% čokoládu) nebo koupenou čokoládu bez cukru. Dejte ji do vodní lázně spolu se lžící kokosového oleje, míchejte a nechejte roztopit do hladké hmoty. Případně oslaďte sirupem.
  • Jako sirup v tomto receptu doporučujeme použít rýžový, pšeničný, datlový nebo třeba kokosový.
Rate author
NATIres