Ingredience
- cuketa
- extra panenský olivový olej
- jablečný ocet
- bílý pepř
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- bazalka
- máta
- pažitka
- slunečnicová semínka
Jak připravit carpaccio z cukety
- Cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky.
- V misce smíchejte olej, citrónovou kůru, pepř, sůl a ocet. Polijte cukety marinádou a dejte do lednice.
- Nakonec posypte cukety pažitkou, opraženým slunečnicovým semínkem, troškou bazalky a máty.
Praktické
- Máty dejte opravdu minimum. je velmi aromatická.
- Bazalku na cukety dejte těsně před podáváním, aby vám nezčernala.
- Jak pažitka, tak máta i bazalka se musí použít čerstvé, ne sušené.
Obměna
- Použít můžete i černý pepř.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.