Gratinovaná hlíva s krémem

Recepty
Ingredience
  • hlíva
  • strouhanka
  • česnek
  • petrželka
  • olej
  • 1 mrkev
  • kus dýně
  • hrst loupané červené čočky
  • 1 cm strouhaného a vymačkaného zázvoru
  • citrónová šťáva
  • 1 lžíce kokosového mléka
  • sůl
  • pepř

Jak připravit pečenou hlívu s čočkovo-zeleninovým krémem

  1. Do kastrůlku dejte vodu a do ní vložte mrkev nakrájenou na kusy, dýni na kusy a červenou čočku. Vařte, dokud zelenina není měkká.
  2. Odeberte stranou tekutinu, pokud jí je více a dejte stranou. Tyčovým mixerem rozmixujte zeleninu.
  3. Přidejte vymačkaný zázvor, osolte, přidejte kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte citrónovou šťávu. Pokud chcete krém řidší, přidejte trochu tekutiny.
  4. Do misky dejte nasekanou petrželku a česnek. Přidejte trochu strouhanky, osolte a opepřete.
  5. Hlavičky hlívy rozložte na pečící papír, osolte, pokapejte olivovým olejem a posypte připravenou ochucenou strouhankou.
  6. Pečete asi 20 minut na 190°C.
  7. Podávejte s krémem pokapaným olivovým olejem.

Praktické

  • Než budete omáčku mixovat, odeberte a dejte stranou tekutinu. Je lepší ředit, než snažit se zahušťovat.
  • Pokud chcete omáčku řidší, přidejte tekutinu a máte polévku.

Obměna

  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepková strouhanku (např. kukuřičnou).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
Rate author
NATIres