Ingredience
- hlíva
- strouhanka
- česnek
- petrželka
- olej
- 1 mrkev
- kus dýně
- hrst loupané červené čočky
- 1 cm strouhaného a vymačkaného zázvoru
- citrónová šťáva
- 1 lžíce kokosového mléka
- sůl
- pepř
Jak připravit pečenou hlívu s čočkovo-zeleninovým krémem
- Do kastrůlku dejte vodu a do ní vložte mrkev nakrájenou na kusy, dýni na kusy a červenou čočku. Vařte, dokud zelenina není měkká.
- Odeberte stranou tekutinu, pokud jí je více a dejte stranou. Tyčovým mixerem rozmixujte zeleninu.
- Přidejte vymačkaný zázvor, osolte, přidejte kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte citrónovou šťávu. Pokud chcete krém řidší, přidejte trochu tekutiny.
- Do misky dejte nasekanou petrželku a česnek. Přidejte trochu strouhanky, osolte a opepřete.
- Hlavičky hlívy rozložte na pečící papír, osolte, pokapejte olivovým olejem a posypte připravenou ochucenou strouhankou.
- Pečete asi 20 minut na 190°C.
- Podávejte s krémem pokapaným olivovým olejem.
Praktické
- Než budete omáčku mixovat, odeberte a dejte stranou tekutinu. Je lepší ředit, než snažit se zahušťovat.
- Pokud chcete omáčku řidší, přidejte tekutinu a máte polévku.
Obměna
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepková strouhanku (např. kukuřičnou).
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.