Grilovaný “steak” z tempehu

Recepty
Ingredience
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku shoyu nebi tamari (pro celiaky)
  • 5 lžic vody
  • 2 stroužky protlačeného česneku
  • grilovací koření (např. Steak That od Sonnentor)
  • kremžská hořčice bez cukru (cca 1-2 lžičky)
  • 1 natural tempeh

Jak na grilovaný steak z tempehu

  1. Natural tempeh rozkrojte svisle na 2 půlky.
  2. Smíchejte si ingredience na marinádu (kromě hořčice).
  3. Marinádu nalijte do uzavíratelného sáčku a vložte do ní tempeh. Sáček uzavřete.
  4. Nechejte tempeh marinovat přes noc (čím déle, tím lépe!).
  5. Tempeh vyndejte z marinády a potřete hořčicí dle chuti.
  6. Rozpalte domácí gril nebo panini toastovač a tempeh vložte, gril zavřete a nechejte ogrilovat.
  7. Až bude tempeh zlatavý, je hotový.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Tento tempeh můžete dělat buď na klasickém grilu nebo v panini toastovači. V zimě ho můžete upéct v troubě.
  • Výborný je k opečenému/ogrilovanému plátku kváskového chleba (topinka) nebo mezi 2 plátky kváskového chleba á la sendvič. Přidejte k němu větší zeleninový salát a třeba grilovanou cuketu/kukuřici a máte výborné jídlo na letní grilovačku s přáteli.
  • Hodí se také k jakékoliv omáčce nebo zeleninovému jídlu a obilovině (u nás byl k vařené pohance a dušené mrkvičce).

Obměna

  • Koření a dochucovadla do marinády můžete obměnit dle vaší chuti (stačí se inspirovat “masovými” recepty).
Rate author
NATIres