Hlíva á la “kuře na paprice”

Recepty
Ingredience1-2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 100-150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/4-1/2 lžičky uzené papriky
  • 100 g uvařené cizrny
  • umeocet
  • 1 lžička škrobu (arrowroot, kuzu, kukuřičný)
  • sůl

Jak připravit vegan kuře na paprice

  1. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a ihned posolíme.
  2. Až je zlatavá, přidáme na proužky nakrájenou hlívu a slitou uvařenou cizrnu a společně restujeme.
  3. Poprášíme oběma paprikami, 20 sekund restujeme a zalijeme mlékem.
  4. Snížíme plamen a dusíme zhruba 7 minut.
  5. Poté zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí.
  6. Vypneme a dochutíme umeoctem.
  7. Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo jinou obilovinou.

Praktické

  • Hlíva v tomto pokrmu vypadá téměř jako kousky kuřete.

Obměna

  • V receptu je výborné i lahůdkové droždí. Přidejte dle chuti např. 1-2 lžíce.
  • Místo cizrny můžete dát i tofu, tempeh, seitan nebo jinou luštěninu.
  • Hlíva se dá nahradit i za žampiony či jiné houby.
  • Místo mléka můžete dát i rostlinnou smetanu, ale tu až úplně před dokončením pokrmu (duste na vodě), aby se nesrazila, pak už nebude třeba tolik zahušťovat.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Pokud už běžně jedí luštěniny, je možné i dříve, ale uberte na koření a soli.
Rate author
NATIres