Jablkový chlebíček

Recepty
Ingredience
  • 210 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 14 g prášku do pečiva
  • 190 g strouhaného jablka
  • 160 g rýžového mléka
  • vanilka
  • skořice
  • 45 g arašídového másla
  • 70 g rozinek
  • 2 lžíce čerstvě namletého lněného semínka
  • 1 lžíce jablečného octa

Jak připravit sladký jablkový chlebíček bez cukru

  1. Do mixeru nalijte mléko, přidejte rozinky, lněné semínko, arašídové máslo a rozmixujte, ale ne úplně na kaši, aby zůstaly kousky rozinek.
  2. Nastrouhejte nahrubo jablko.
  3. V míse smíchejte suché ingredience mimo prášku do pečiva a jablek.
  4. Na suché ingredience nalijte mokré kromě octa, přidejte strouhané jablko, potom prášek do pečiva a nakonec ocet.
  5. Velmi dobře promíchejte. Chlebíčkovou formu vystelete papírem, nalijte těsto a pečte asi 40 minut. Špejlí kontrolujte, zda je uvnitř chlebíček upečený.
  6. Nechte vychladnout.

Praktické

  • Ingredience jsou pro chlebíčkovou formu o velikosti 14 x 30 cm.
  • Chlebíček můžete polévat čokoládou a sypat kokosem.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
  • Podle potřeby můžete přidat slad nebo obilný sirup. Slaďte dle své chuti, bude záležet i na sladkosti jablek.

Děti

  • Veganská buchta vhodná pro děti od 1,5 roku, lépe od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou svačinu nabídneme.
Rate author
NATIres