Jasmínová rýže s ochuceným tofu a zeleninou ve woku

Recepty
Ingrediencepro 4 porce
  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • hrnek zelí na nudličky
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky sladké papriky (koření)
  • 1 balíček bylinkového tofu s řasou
  • 1 lžička sojové omáčky
  • pražené mandle na ozdobení

Postup

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

  1. Propláchneme rýži ve studené vodě a dáme vařit ve dvojnásobku vody se špetkou soli.
  2. Cibuli, mrkev a zelí pokrájíme na tenké dlouhé proužky, tofu na malé kostičky.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme zbývající zeleninu a tofu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, papriu, trochu sojové omáčky, promícháme a přiklopíme pokličkou na pár minut.
  5. Mezitím se uvaří rýže, takže za pár minut podáváme.

Praktické

Toto jídlo můžete mít za pár minut hotové. Díky netradičnímu ochucenému tofu a koriandru bude chutnat jako exotická lahůdka.

Kombinujeme

Rýže, tofu a zeleniny vytvoří kompletní talíř. Pro dokonalost doplníme kvašenou zeleninou a zelenou posypkou.

Obměna

Pokud místo sušeného koriandru použijeme čerstvou nať, dostaneme zase jinou a velmi chutnou alternativu.

Děti

Pokrm je vhodný až pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

Rate author
NATIres