Knedlík z rýže, jahel a vloček

Recepty
Ingrediencepro 3-4 porce/12 kusů
  • 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • půl hrnku horké vody
  • 4-5 PL pohankové mouky
  • sůl

Postup

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

  1. Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
  2. Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
  3. Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
  4. Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
  6. Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
  7. Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.

Praktické

Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.

Děti od roka

Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.

Rate author
NATIres