Ingredience2 porce
- uvařený bulgur
- mrkev
- šalotka
- pórek
- žampiony
- olivový olej
- oblíbená směs koření (použila jsem “Štěstí” od Sonnentoru)
- 1-2 lžičky umeocta
- 120 ml vody
- 1 plná lžíce kešu másla
- petrželka
- dle potřeby sůl, pepř
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Jak připravit rychlou večeři z bulguru
- Zeleninu a žampiony pokrájíme na kostičky.
- V pánvi rozpálíme olej a vsypeme šalotku, kterou krátce orestujeme.
- Poté přidáme mrkev a žampiony a po chvilce i pórek. Zasypeme kořením, podlejeme vodou a asi 3 minutky dusíme.
- Nakonec vmícháme bulgur, lžíci kešu a umeocet a vše společně promícháme.
- Servírujeme posypané petrželkou a můžeme ještě nahoru orestovat plátky žampionů. Stačí jen krátce orestovat na oleji se solí, pepřem, podlít vodou a minutku podusit.
Praktické
- Pro bezlepkovou verzi můžete použít rýžový bulgur. Skvěle poslouží také čirok.
- Pro kompletní talíř přihoďte hrstku uvařené luštěniny nebo třeba restované tofu + trochu kvašené/napařené zeleniny.
Obměna
- Zeleninu volte dle zásob či sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.