Krémový bulgur se zeleninou a žampiony

Recepty

Ingredience2 porce

  • uvařený bulgur
  • mrkev
  • šalotka
  • pórek
  • žampiony
  • olivový olej
  • oblíbená směs koření (použila jsem “Štěstí” od Sonnentoru)
  • 1-2 lžičky umeocta
  • 120 ml vody
  • 1 plná lžíce kešu másla
  • petrželka
  • dle potřeby sůl, pepř

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Jak připravit rychlou večeři z bulguru

  1. Zeleninu a žampiony pokrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozpálíme olej a vsypeme šalotku, kterou krátce orestujeme.
  3. Poté přidáme mrkev a žampiony a po chvilce i pórek. Zasypeme kořením, podlejeme vodou a asi 3 minutky dusíme.
  4. Nakonec vmícháme bulgur, lžíci kešu a umeocet a vše společně promícháme.
  5. Servírujeme posypané petrželkou a můžeme ještě nahoru orestovat plátky žampionů. Stačí jen krátce orestovat na oleji se solí, pepřem, podlít vodou a minutku podusit.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi můžete použít rýžový bulgur. Skvěle poslouží také čirok.
  • Pro kompletní talíř přihoďte hrstku uvařené luštěniny nebo třeba restované tofu + trochu kvašené/napařené zeleniny.

Obměna

  • Zeleninu volte dle zásob či sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

Rate author
NATIres