Kváskový perník

Recepty
Ingredience

těsto:

  • 300 g žitného kvásku
  • 2 jablka a 3 lžíce chia nebo lněného semínka a doplnit do 300 g rýžovým mlékem
  • 150 g tekutého sladidla
  • 50 g oleje (dávám rýžový)
  • 75 g rozinek (spařených)
  • 25 g goji
  • 3 lžičky perníkového koření
  • špetka soli
  • 150 g špaldové mouky celozrnné
  • 150 g žitné mouky chlebové
  • Zbytek kandované citrónové kůry,
  • 50 g na suché pánvi opražené a nasekané lískové ořechy
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

poleva:

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

  • 4-5 lžic kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 4 lžíce kakaa/karobu
  • troška rumu

Postup

  1. Jablka se nastrouhají, vše se smíchá, dá se na olejem vymazaný plech, pod igelitem při pokojové teplotě kyne cca 3-4 h. Já napoprvé nechala kynout 4-6 h.
  2. Troubu vyhřát na 180° C, péct cca 30-40 minut, dle trouby. Já pekla 35, dokud nezačaly okraje a povrch “zlátnout” (tmavnout) + píchla jsem špejlí.
  3. Máme rádi kokos, tak jsem to posypala, ta čokoláda potom tolik nešpiní.
Rate author
NATIres