Ingredience
těsto:
- 300 g žitného kvásku
- 2 jablka a 3 lžíce chia nebo lněného semínka a doplnit do 300 g rýžovým mlékem
- 150 g tekutého sladidla
- 50 g oleje (dávám rýžový)
- 75 g rozinek (spařených)
- 25 g goji
- 3 lžičky perníkového koření
- špetka soli
- 150 g špaldové mouky celozrnné
- 150 g žitné mouky chlebové
- Zbytek kandované citrónové kůry,
- 50 g na suché pánvi opražené a nasekané lískové ořechy
- hrst nasekaných vlašských ořechů
poleva:
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
- 4-5 lžic kokosového oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 4 lžíce kakaa/karobu
- troška rumu
Postup
- Jablka se nastrouhají, vše se smíchá, dá se na olejem vymazaný plech, pod igelitem při pokojové teplotě kyne cca 3-4 h. Já napoprvé nechala kynout 4-6 h.
- Troubu vyhřát na 180° C, péct cca 30-40 minut, dle trouby. Já pekla 35, dokud nezačaly okraje a povrch “zlátnout” (tmavnout) + píchla jsem špejlí.
- Máme rádi kokos, tak jsem to posypala, ta čokoláda potom tolik nešpiní.