Ingredience
- olej
- mletý koriandr
- černý kmín (černucha/nigella sativa)
- konopné semínko
- prolisovaný česnek
- rozinky
- slunečnicová semínka
- gochugaru (chilli na kimchi)
- sůl
- tempeh
- mrkev
- žlutá cuketa
- zelená cuketa
- červená cibule
- paprika sweet Palermo čokoládová
Jak připravit letní směs s quinou
- Nakrájejte všechnu zeleninu a tempeh jako na fotografii a vložte vše do pánve.
- Do středu pánve dejte olej, všechno koření, česnek a slunečnicová semínka. Vše osmahněte, až na závěr osolte.
- Uvařte quinou a přidejte ji do pánve. Dobře promíchejte, přidejte konopné semínko a pokapejte citrónovou šťávou.
Praktické
- Zelenina musí zůstat křupavá, nerozvařte jí.
- Nezapomeňte na koření, hlavně na čerstvě namletý koriandr.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv letní zeleninu.
- Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
- Pozor na celá semínka.
Pro zajímavost
- Čokoládová Sweet Palermo paprika – Oceněna mezinárodními porotami jako “nejlepší paprika na světě” pro svou sladkost a stravitelnost. Ocení ho i ten, kdo má trávicí potíže s klasickou paprikou. Má produktivní rostlinu, s rohovitými dlouhými plody, s nezaměnitelným nepravidelným tvarem. Dostupné ve 3 barvách: červená, žlutá a čokoládová. Já si pěstuji tu čokoládovou, hlavně kvůli barvě. Nemám jí ze semínka, ale kupované sazeničky.
Příprava ingrediencí Na pánvi s quinoou Posypat konopným semínkem Na talíři Detail Detail