Letni quinoa

Recepty
Ingredience
  • olej
  • mletý koriandr
  • černý kmín (černucha/nigella sativa)
  • konopné semínko
  • prolisovaný česnek
  • rozinky
  • slunečnicová semínka
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • sůl
  • tempeh
  • mrkev
  • žlutá cuketa
  • zelená cuketa
  • červená cibule
  • paprika sweet Palermo čokoládová

Jak připravit letní směs s quinou

  1. Nakrájejte všechnu zeleninu a tempeh jako na fotografii a vložte vše do pánve.
  2. Do středu pánve dejte olej, všechno koření, česnek a slunečnicová semínka. Vše osmahněte, až na závěr osolte.
  3. Uvařte quinou a přidejte ji do pánve. Dobře promíchejte, přidejte konopné semínko a pokapejte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Zelenina musí zůstat křupavá, nerozvařte jí.
  • Nezapomeňte na koření, hlavně na čerstvě namletý koriandr.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

    Obměna

    • Můžete použít jakoukoliv letní zeleninu.
    • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
    • Pozor na celá semínka.

    Pro zajímavost

    • Čokoládová Sweet Palermo paprika – Oceněna mezinárodními porotami jako “nejlepší paprika na světě” pro svou sladkost a stravitelnost. Ocení ho i ten, kdo má trávicí potíže s klasickou paprikou. Má produktivní rostlinu, s rohovitými dlouhými plody, s nezaměnitelným nepravidelným tvarem. Dostupné ve 3 barvách: červená, žlutá a čokoládová. Já si pěstuji tu čokoládovou, hlavně kvůli barvě. Nemám jí ze semínka, ale kupované sazeničky.

    Příprava ingrediencí Na pánvi s quinoou Posypat konopným semínkem Na talíři Detail Detail

    Rate author
    NATIres