Ingredience
Na těsto:
- 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 140 g sójového jogurtu řeckého typu
- 25 g oleje
- sůl
- voda podle potřeby
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička citrónové šťávy
Na potření:
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
- směs koření Zaatar
- extra panenský olivový olej
Jak připravit libanonský chlebík s kořením Zaatar
- V míse smíchejte mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, olej a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte a poté postupně přidávejte vodu, abyste vytvořili velmi měkkou, ale tvarovatelnou směs.
- Odebírejte kousky těsta a rukama vytvořte placičky asi půl centimetru vysoké.
- Na pánev nalijte olej a dobře vymažte její povrch, vložte placičky do pánve, přikryjte pokličkou a na mírném ohni pečte tři minuty.
- Zatímco se placky pečou, smíchejte v misce koření s extra panenským olivovým olejem.
- Po třech minutách pečení koláčky otočte a pokračujte další 3 minuty.
- Po upečení ihned potřete olejem ochuceným kořením a podávejte.
Praktické
- Placičky konzumujeme teplé.
- Pokud máte připraveno a namícháno koření, je to rychlovka.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
Obměna
- Místo olivového oleje můžete na potření placek použít jakýkoliv váš oblíbený zdravý olej.
Děti
- Pro malé děti vynecháme koření.
Bez toho to nejde Libanonský chlebík Detail