Mexické smažené fazole

Recepty
Ingredience
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek červené papriky
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • 100 g černých fazolí
  • 1/2 – 3/4 h zeleninového vývaru
  • sůl

Jak připravit mexické smažené fazole

  1. Uvaříme fazole dle návodu na obalu.
  2. Na pánvi orestujeme cibuli se solí.
  3. Přidáme česnek, nakrájenou papriku, římský kmín, pepř a minutu smažíme.
  4. Vmícháme fazole a smažíme ještě 3 minuty.
  5. Zalijeme vývarem a dusíme 10 minut na nízkém plameni.
  6. Rozmixujeme mixérem (nebo rozšťoucháme).
  7. Dochutíme případně solí, sojovou omáčkou nebo umeoctem.

Praktické

  • Fazole můžeme buď rozmixovat pomocí mixéru nebo rozšťouchat šťouchadlem na brambory do konzistence, kterou máme rádi – buď úplně hladkou pastu, anebo nechat hrubší kousky.

Obměna

  • Místo černých fazolí můžeme použít pinto fazole.
  • Papriku lze vynechat.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
Rate author
NATIres