Oxidovaný čaj

Recepty
Ingredience
  • listy maliníku
  • listy meduňky
  • okvětní lístky růže svraskalé
  • okvětní lístky růže stolisté

Jak připravit bylinkový oxidovaný čaj

  1. Nasbíráme zdravé, čisté listy a necháme je zavadnout.
  2. Pak narušíme jejich strukturu – zmuchláme je.
  3. Napěchujeme na husto do skleničky.
  4. Položíme na slunečné místo, listy se zapaří a zhnědnou. Oxidace trvá tak 24 – 48 hodin.
  5. Poté usušíme.
  6. Uchováme ve sklenici a necháme dozrát až dva měsíce pro plnou chuť. 

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Takto zoxidované listy mají chutnat jako černý čaj. 

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bylinky nebo květy léčivek nebo jedlých květin.
    Rate author
    NATIres