Ingredience
- 450 g uvařené cizrny
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky soli
- libovolně: 1 lžička koření dle chuti (kari, lahůdkové droždí, paprika aj.)
Jak připravit pečenou cizrnu
- Uvařenou cizrnu propláchneme vodou a necháme odkapat 5 minut.
- Přemístíme na čistou utěrku a promneme, aby se zbavila části slupek a vysušila se.
- Cizrnu přendáme do misky, promícháme s olejem a solí a dáme péct na 180°C.
- Pečeme cca 30-45 minut do křupava.
- Párkrát při pečení promícháme.
- Vyndáme a zasypeme a promícháme s kořením (tady lahůdkové droždí), pokud ho chceme použít (dá se i bez koření).
- Necháme 10 minut vychladnout a podáváme.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Pečená cizrna je výborné slané křoupání jako svačinka, na silvestra, pro návštěvy, pro děti, dá se také použít jako krutony do polévky, do buddha bowl, na posyp jídel, salátů aj.
- Nejlépe chutnají první den, ale v pokojové teplotě bez problémů vydrží 4-5 dní.
- nemíchejte koření ihned před pečením s cizrnou, jinak nedocílíte takové křupavosti.
- Pokud nechcete použít sůl, vynechte ji a po vytažení cizrny z trouby v kroku 6 ji postříkejte sojovou omáčkou nebo umeoctem.
Obměna
- Podobně můžete připravit i uvařené sojové boby nebo hrách či jinou luštěninu.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Šetříme ale se solí, tukem a kořením.