Ingredience
- 200 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 1 lžíce černého sezamu
- 1 lžíce bílého sezamu
- 1 lžíce máku
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 30 ml oleje
- sůl
- cca 100 ml vody
Jak připravit křupavé semínkové trojhránky
- Smíchejte suché přísady.
- Přidejte tekuté přísady a uhněťte těsto.
- Rozprostřete jej na pánev vhodnou na pečení v troubě o průměru 30 cm nebo o něco větší. Lehce osolte povrch. Pak rádýlkem nakrájejte trojhránky.
- Pečte v troubě na 180°C, dokud trojúhelníky nejsou zlaté.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Tyto trojhránky jsou velmi rychlé na přípravu.
- S těstem se pracuje velmi dobře, není nutné podsypávat moukou.
Obměna
- Použijte jakákoliv semínka.
- Pokud použijete jinou mouku, než italskou T2, poměr vody se může lehce změnit.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.