Semínkové trojhránky

Recepty
Ingredience
  • 200 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 1 lžíce máku
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 30 ml oleje
  • sůl
  • cca 100 ml vody

Jak připravit křupavé semínkové trojhránky

  1. Smíchejte suché přísady.
  2. Přidejte tekuté přísady a uhněťte těsto.
  3. Rozprostřete jej na pánev vhodnou na pečení v troubě o průměru 30 cm nebo o něco větší. Lehce osolte povrch. Pak rádýlkem nakrájejte trojhránky.
  4. Pečte v troubě na 180°C, dokud trojúhelníky nejsou zlaté.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Tyto trojhránky jsou velmi rychlé na přípravu.
  • S těstem se pracuje velmi dobře, není nutné podsypávat moukou.

Obměna

  • Použijte jakákoliv semínka.
  • Pokud použijete jinou mouku, než italskou T2, poměr vody se může lehce změnit.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme. 

 

 

 

Rate author
NATIres