Ingredience2 porce
- 100 g suchých máslových fazolí
- 2 střední červené řepy
- pórek
- žampiony
- česnek
- cukety žlutá a zelená
- mrkev
- olivový olej
- umeocet
- pepř
- gomasio
- sůl
- domácí kešu smetana (nebo koupená rostlinná)
- čerstvá petrželka
Jak připravit smetanové fazole s červenou řepou
- Večer namočte fazole, druhý den je uvařte v nové vodě a s kouskem řasy nebo bylinkami a odložte stranou.
- Uvařte červenou řepu, poté ji nakrájejte na kostky, pokapejte umeoctem, abyste neztratili krásnou červenou barvu, a nechte stranou.
- Do pánve nalijte olej. Přidejte pórek, česnek a mrkev nakrájenou na malé kousky. Jemně smažte, podlijte trochou vody.
- Když je mrkev měkká, přidejte houby a cukety, sůl a pepř. Vařte několik minut.
- Nakonec smíchejte zeleninu s řepou a fazolemi, přidejte smetanou z kešu. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody a vařte cca jednu minutu, aby se chutě smísily.
- Podávejte sypané gomasiem a petrželkou.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Po uvaření a nakrájení řepy jí nezapomeňte pokapat umeoctem. Zachová si tím svojí pěknou barvu.
- U některých ingrediencí není uvedena váha, dejte vše podle oka.
- Pokud chcete ještě krémovější konzistenci, nařeďte kešu smetanu trochou vody.
Obměna
- Můžete přidat i jinou zeleninu.
- Můžete použít i jinou rostlinou smetanu.
Děti
- Bez koření a soli vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud už běžně jedí fazole.