Smetanové fazole s červenou řepou

Recepty
Ingredience2 porce
  • 100 g suchých máslových fazolí
  • 2 střední červené řepy
  • pórek
  • žampiony
  • česnek
  • cukety žlutá a zelená
  • mrkev
  • olivový olej
  • umeocet
  • pepř
  • gomasio
  • sůl
  • domácí kešu smetana (nebo koupená rostlinná)
  • čerstvá petrželka

Jak připravit smetanové fazole s červenou řepou

  1. Večer namočte fazole, druhý den je uvařte v nové vodě a s kouskem řasy nebo bylinkami a odložte stranou.
  2. Uvařte červenou řepu, poté ji nakrájejte na kostky, pokapejte umeoctem, abyste neztratili krásnou červenou barvu, a nechte stranou.
  3. Do pánve nalijte olej. Přidejte pórek, česnek a mrkev nakrájenou na malé kousky. Jemně smažte, podlijte trochou vody.
  4. Když je mrkev měkká, přidejte houby a cukety, sůl a pepř. Vařte několik minut.
  5. Nakonec smíchejte zeleninu s řepou a fazolemi, přidejte smetanou z kešu. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody a vařte cca jednu minutu, aby se chutě smísily.
  6. Podávejte sypané gomasiem a petrželkou.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Po uvaření a nakrájení řepy jí nezapomeňte pokapat umeoctem. Zachová si tím svojí pěknou barvu.
  • U některých ingrediencí není uvedena váha, dejte vše podle oka.
  • Pokud chcete ještě krémovější konzistenci, nařeďte kešu smetanu trochou vody.

Obměna

  • Můžete přidat i jinou zeleninu.
  • Můžete použít i jinou rostlinou smetanu.

Děti

  • Bez koření a soli vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud už běžně jedí fazole.
Rate author
NATIres