Ingredience
- 150 g celozrnné špaldy
- hrst hrášku
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- celý kmín
- špetka skořice
- 3 hřebíčky
- 3 tobolky kardamonu
- 1 lžička řeckého sena
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 čajová lžička koření garam masala
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 2 cm strouhaného zázvoru
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 chilli paprička
- 1 vrchovatá lžička kakaa
- 250 g rajčatové omáčky
- sůl
- 1 lžíce umeocta
- čerstvá petržel nebo koriandr
- citrón
- jarní cibulka
Jak připravit špaldové chilli sin carne
- Propláchněte a namočte špaldu přes noc. Ráno vařte 40 minut. Dejte stranou.
- Do pánve dejte olej a rozpalte ho, potom přidejte kmín, mletou papriku, řecké seno, hořčičné semínko, hřebíček, chilli papričku, kardamon a lehce všechno osmahněte.
- Nakrájejte cibuli na velmi jemno a přidejte ji do pánve, restujte ji asi 7-8 minut do zlatova.
- Poté přidejte nastrouhaný zázvor a česnek a osmahněte asi 1 minutu.
- Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
- Přidejte všechno ostatní koření, osolte, přidejte umeocet, kakao a promíchejte.
- Zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 15 minut.
- Poté přidejte uvařenou špaldu a hrášek. Vařte dalších 10 minut do zhoustnutí.
- Posypejte petrželkou a jarní cibulkou.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Nevynechejte koření a kakao, dodávají pokrmu jeho charakteristickou chuť.
- Pro bezlepkovou dietu nahraďte špaldu bezlepkovou obilovinou, hodí se slzovka nebo čirok.
Obměna
- Špaldu můžete obměnit i za celozrnnou rýži nebo jinou obilovinu.
Děti
- Velmi pikantní a kořeněné jídlo nevhodné pro malé děti.