Špalda sin carne

Recepty
Ingredience
  • 150 g celozrnné špaldy
  • hrst hrášku
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • celý kmín
  • špetka skořice
  • 3 hřebíčky
  • 3 tobolky kardamonu
  • 1 lžička řeckého sena
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 čajová lžička koření garam masala
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 2 cm strouhaného zázvoru
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 chilli paprička
  • 1 vrchovatá lžička kakaa
  • 250 g rajčatové omáčky
  • sůl
  • 1 lžíce umeocta
  • čerstvá petržel nebo koriandr
  • citrón
  • jarní cibulka

Jak připravit špaldové chilli sin carne

  1. Propláchněte a namočte špaldu přes noc. Ráno vařte 40 minut. Dejte stranou.
  2. Do pánve dejte olej a rozpalte ho, potom přidejte kmín, mletou papriku, řecké seno, hořčičné semínko, hřebíček, chilli papričku, kardamon a lehce všechno osmahněte.
  3. Nakrájejte cibuli na velmi jemno a přidejte ji do pánve, restujte ji asi 7-8 minut do zlatova. 
  4. Poté přidejte nastrouhaný zázvor a česnek a osmahněte asi 1 minutu.
  5. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
  6. Přidejte všechno ostatní koření, osolte, přidejte umeocet, kakao a promíchejte.
  7. Zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 15 minut.
  8. Poté přidejte uvařenou špaldu a hrášek. Vařte dalších 10 minut do zhoustnutí.
  9. Posypejte petrželkou a jarní cibulkou.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Nevynechejte koření a kakao, dodávají pokrmu jeho charakteristickou chuť.
  • Pro bezlepkovou dietu nahraďte špaldu bezlepkovou obilovinou, hodí se slzovka nebo čirok.

Obměna

  • Špaldu můžete obměnit i za celozrnnou rýži nebo jinou obilovinu.

Děti

  • Velmi pikantní a kořeněné jídlo nevhodné pro malé děti.

 

 

 

Rate author
NATIres