Ingredience4 ks
Na těsto:
- 400 g špaldové mouky
- 30 ml olivového oleje
- sůl
- asi 200 ml velmi studené vody
- mák
Na náplň:
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
- houby
- česnek
- petržel
- kešu krém
- červená cibule
- červené radicchio (salátová čekanka)
- petržel
- sůl
Jak připravit galetky s houbami a kešu krémem
- Připravte těsto rychlým smícháním všech ingrediencí. Uchovávejte zakryté v chladničce.
- Připravte si kešu krém podle receptu, který najdete zde.
- Nakrájejte houby a cibuli na plátky.
- Nasekejte česnek a petržel.
- Smíchejte česnek a petržel s houbami, lehce osolte.
- Rozdělte těsto na 4 kusy a vyválejte je na placky o průměru cca 20 cm, na tloušťku cca 2-3 mm.
- Do středu každé galetky dejte houby a několik lžiček kešu smetany, mírně promíchejte.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Přehněte okraje dovnitř, jak je znázorněno na fotografii, a do středu vložte cibuli.
- Okraje potřete extra panenským olivovým olejem a pečte v troubě při 220°C do zlatova, asi 20 minut, záleží na troubě. Po uvaření posypejte červeným radicchiem a petrželkou.
Praktické
- Kešu smetanu si můžete připravit s náskokem, to samé i těsto. Stačí ho zabalit a uchovat v lednici.
- S překládáním okrajů se nepiplejte, jsou krásné nepravidelné, takové rustikální, takže tentokrát přesnost nehraje roli.
- Použijte kešu krém, jak je psáno v receptu. Jiná kupovaná smetana by vám mohla těsto rozmáčet nebo vytéct ven.
Obměna
- Můžete použít i mouku pšeničnou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
Galetka před pečením Detail galetky Upečené galetky