Špaldové galetky s krémovým srdíčkem

Recepty
Ingredience4 ks

Na těsto:

  • 400 g špaldové mouky
  • 30 ml olivového oleje
  • sůl
  • asi 200 ml velmi studené vody
  • mák

Na náplň:

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

  • houby
  • česnek
  • petržel
  • kešu krém
  • červená cibule
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • petržel
  • sůl

Jak připravit galetky s houbami a kešu krémem

  1. Připravte těsto rychlým smícháním všech ingrediencí. Uchovávejte zakryté v chladničce.
  2. Připravte si kešu krém podle receptu, který najdete zde.
  3. Nakrájejte houby a cibuli na plátky.
  4. Nasekejte česnek a petržel.
  5. Smíchejte česnek a petržel s houbami, lehce osolte.
  6. Rozdělte těsto na 4 kusy a vyválejte je na placky o průměru cca 20 cm, na tloušťku cca 2-3 mm.
  7. Do středu každé galetky dejte houby a několik lžiček kešu smetany, mírně promíchejte.
  8. Předehřejte troubu na 220°C.
  9. Přehněte okraje dovnitř, jak je znázorněno na fotografii, a do středu vložte cibuli.
  10. Okraje potřete extra panenským olivovým olejem a pečte v troubě při 220°C do zlatova, asi 20 minut, záleží na troubě. Po uvaření posypejte červeným radicchiem a petrželkou.

Praktické

  • Kešu smetanu si můžete připravit s náskokem, to samé i těsto. Stačí ho zabalit a uchovat v lednici.
  • S překládáním okrajů se nepiplejte, jsou krásné nepravidelné, takové rustikální, takže tentokrát přesnost nehraje roli.
  • Použijte kešu krém, jak je psáno v receptu. Jiná kupovaná smetana by vám mohla těsto rozmáčet nebo vytéct ven.

Obměna

  • Můžete použít i mouku pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

 

Galetka před pečením Detail galetky Upečené galetky

Rate author
NATIres