Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Recepty
Ingredience1 porce
  • 125 g tofu natural
  • řasa nori
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sezamová semínka
  • 1 lžička rýžové mouky
  • čerstvá jarní cibulka

Jak připravit vietnamské “rybí” závitky cá kèo chay

  1. V misce smíchejte tamari, rýžový ocet, prolisovaný česnek, vodu, mirin a rýžový sirup.
  2. Přiveďte vodu k varu a vařte tofu dvě minuty. Ne déle.
  3. Tofu nakrájejte na tyčinky a nechte několik hodin marinovat v připravené omáčce.
  4. V malé misce smíchejte rýžovou mouku s vodou, aby vzniklo nepříliš husté těstíčko.
  5. Řasu nori nastříhejte na kratší kousky než tofu, aby byly vidět špičky.
  6. Tofu obalte mořskou řasou.
  7. Připravené kousky namočte v těstíčku a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Když je vnějšek křupavý, přelijte zbývající marinádou, zvyšte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
  8. Podávejte se zbylou omáčkou a posypejte čerstvou jarní cibulkou.

Praktické

  • Podávejte s rýží, s nudlemi nebo jakoukoliv obilovinou.
  • Tofu je dobré předvařit kvůli konzistenci, ale není to nutné. Bez předvaření bude tofu gumovější.

Obměna

  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou omáčku místo tamari.

Děti

  • Pro větší děti.

Zabalené tofu v Nori Obalené v těstíčku Detail Detail

Rate author
NATIres