Ingredience
- žampiony
- červené zelí
- fazole červená ledvina
- červená paprika
- 2 lžíce oleje
- balzamiko
- mahá koření
- sojová omáčka
- sůl
Jak připravit žampiony s fazolemi nafialovo
- Na oleji naprudko orestujeme na tenké pásky nakrájenou papriku a červené zelí.
- Posolíme větší špetkou soli, přidáme žampiony a fazole a vše orestujeme.
- Postříkáme sojovou omáčkou, přidáme větší špetku mahá koření.
- Minutu restujeme, ochutíme balzamikem a vypneme.
- Můžeme posypat konopným semínkem, sezamem nebo gomasiem.
Praktické
- Podáváme například s vařenou rýží, těstovinami nebo třeba plackami.
- Vhodné i jako náplň do slaných palačinek či wrapů.
Obměna
- Výborné je ještě podlité kokosovým mlékem nebo jakoukoliv rostlinnou smetanou (nejlépe kokosovou).
- Lze ochutit i tahini nebo mandlovým máslem.
- Zeleninu můžeme měnit dle chuti.
- Papriku lze vynechat. Místo žampionů lze použít jiné hříbky (např. čerstvé shitake), anebo sušené.
Děti
- Tento recept je vhodné pro děti od 2,5 let.