Ingredience
- 50 g hrachové mouky
- 140 g hrášku
- 10 špaldové celozrnné mouky
- čerstvý česnek
- pistácie
- olej
- jarní cibulka
- petrželka
- sůl
Jak připravit letní hráškové gnocchi
- Vařte hrášek asi 2 minuty a nechte ho okapat a vychladnout. Poté ho rozmixujte a dejte do misky.
- Přidejte mouky, smíchejte a vypracujte v měkké těsto. Z těsta vytvarujte gnocchi a vařte několik minut, dokud nebudou měkké. Bude záležet na mouce, kterou jste použili.
- Do pánve nalijte olej, přidejte pistácie, nasekaný česnek a vařené scezené gnocchi. Promíchejte a prohřejte na pánvi několik minut.
- Na talíři posypte petrželkou a jarní cibulkou.
Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA
Praktické
- Nepřehánějte to s množstvím mouky, aby gnocchi nebyly tvrdé.
- Gnocchi můžete válet na rýhovaném prkénku, nebo tvořit jakékoliv menší tvary.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou mouku namísto špaldové.
- Luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku, používáme je výjimečně a spíše slavnostně, pokud jsme jinak zdraví.
Obměna
- Použijte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
- Gnocchi můžete podávat i s jakoukoliv omáčkou, podle vašich chutí a zvyků.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.