Zelené letní gnocchi

Recepty
Ingredience
  • 50 g hrachové mouky
  • 140 g hrášku
  • 10 špaldové celozrnné mouky
  • čerstvý česnek
  • pistácie
  • olej
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • sůl

Jak připravit letní hráškové gnocchi

  1. Vařte hrášek asi 2 minuty a nechte ho okapat a vychladnout. Poté ho rozmixujte a dejte do misky.
  2. Přidejte mouky, smíchejte a vypracujte v měkké těsto. Z těsta vytvarujte gnocchi a vařte  několik minut, dokud nebudou měkké. Bude záležet na mouce, kterou jste použili.
  3. Do pánve nalijte olej, přidejte pistácie, nasekaný česnek a vařené scezené gnocchi. Promíchejte a prohřejte na pánvi několik minut.
  4. Na talíři posypte petrželkou a jarní cibulkou.

Sada na podzimní detoxStáhni si ZDARMA

Praktické

  • Nepřehánějte to s množstvím mouky, aby gnocchi nebyly tvrdé.
  • Gnocchi můžete válet na rýhovaném prkénku, nebo tvořit jakékoliv menší tvary.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou mouku namísto špaldové.
  • Luštěninové mouky nejsou základ zdravého jídelníčku, používáme je výjimečně a spíše slavnostně, pokud jsme jinak zdraví.

Obměna

  • Použijte kvalitní hrachovou mouku, ne hrašku.
  • Gnocchi můžete podávat i s jakoukoliv omáčkou, podle vašich chutí a zvyků.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Rate author
NATIres